Det Dansk Institut i Rom

Scroll to explore

Skandinavisk modernisme i hjertet af Rom

Det Danske Akademi i Rom blev opført på ruinerne af en forladt dansepavillon omkranset af træer i nærheden Villa Borghese. Bygningen er et slående eksempel på skandinavisk modernisme. Konceptet bag akademiet blev første gang defineret i 1956 med det formål at pleje kulturelle bånd mellem Danmark og Italien.

Arkitekt Kay Fisker (1893-1965), der er huske som en af funktionalismens forfædre i dansk arkitektur, står bag instituttet. I 60erne fik Fisker til opgave at genskabe Det Danske Akademi i sin karakteristiske modernistiske stil.

En kubisk skulptur af Søren Georg Jensen (1917-1982), søn af den berømte sølvsmed Georg Jensen, fanger sollyset fra sin position i midten af ​​atriet.

Biblioteket er et af de helt centrale rum. Let skjulte lyskilder oplyser det mørke træværk og de stablede bogreoler, mens det høje loft er prydet med PH-lamper.

På trods af dets storladne udtryk, er atmosfæren rolig og kontemplativ, hvilket giver forskere og studerende mulighed for at koncentrere sig om deres studier.

Akademiet er udstyret med teaktræ, som ses i gulve, lofter, døre og møbler. Træets glød har en forstærkende effekt og er med til at skabe en afdæmpet atmosfære, hvilket giver instituttet en følelse af hjemlighed.

Som alt andet på akademiet er den indvendige belysning nøje overvejet. Ovenlys og skjulte lyskilder giver rummet en subtil varme. Under lysene ser de mørke flisegange ud til at gløde, hvilket minder om våde brosten på en fugtig sommeraften.

TONI Copenhagens messingarmaturer med krydsgreb blev udvalgt til akademiets håndvaske og brusere. Armaturet er en favorit blandt arkitekter, da det med årene kun bliver smukkere med de patinerede overflade.

Under ledelse af arkitekt Bente Lange gennemgik bygningen en restaurering fra 2014 til 2015. For at vejlede processen blev en række designprincipper skitseret. I disse erklærer Lange, 'at skønheden ligger i materialernes patina.’

Denne udtalelse forstærkes af arkitekternes brug af levende materialer som messing, hvis iboende kvaliteter kun forbedres med alderen.

Vores SP-armaturer kan opleves i stipendiaternes køkken, akademiets omdrejningspunkt for sociale aktiviteter. Disse vandhaner blev nænsomt restaureret til deres tidligere stand som en del af vores TONI Vintage Repair Shop program.

TONI Vintage Repair Shop

Med troen på, at vores mest værdsatte ejendeler bør restaureres, i modsætning til at blive kasseret, gør dette koncept op med brug-og-smid-væk-kulturen.

Design skabt til generationer

Godt design bør overleve de tidsmæssige trends og forbrugertendenser, der kun eksisterer i perioder. Vores messingarmaturer er designet til det formål. Ved at benytte ren messing sikrer vi, at vores armaturer ikke kun ser bedre ud ved brug, men også holder længere.

Armaturerne fra Det Danske Akademi er fra 1956. Fremfor at skifte dem ud med nye, blev de sendt til vores værksted i hjertet af Frederiksberg, hvor vores håndværkere reparerede og satte dem i stand. De vil være fuldt funktionelle i årtier frem.

Presse

Billeder: Line Klein
Presseforespørgsler: jtm@toni.dk

En særlig tak til Charlotte Bundgaard og Det Dansk Institut i Rom.